Handige informatie

Alle informatie die u nodig heeft voor uw vakantie naar Terschelling!

Overtocht

Komt u naar Jelle’s Plak? Dan dient u ook de boot van en naar het eiland te boeken. Dit doet u via Rederij Doeksen. Boek altijd een retour, dit scheelt u kosten. Wijzigen kan altijd kosteloos, tot een half uur voor de geboekte afvaart. Geen probleem dus, als u toch liever nog een uurtje langer van het eiland geniet! Overtochten voor enkel personen zijn mogelijk op de sneldienst en de veerdienst; hier zijn meestal nog plaatsen op vrij met uitzondering op hele drukke dagen. De auto kan enkel mee op de veerdienst; daar op is een bepaald aantal meter beschikbaar voor voertuigen. Zeker als u wenst de auto mee te nemen, is tijdig reserveren van de boot noodzakelijk. Laat u de auto liever in Harlingen en gaat u Terschelling lopend/fietsend/huppelend ontdekken? Lees bij het kopje parkeren meer over de mogelijkheden!

Parkeren

Neemt u de auto mee naar Terschelling? Geen probleem! Het eiland is makkelijk navigeerbaar; met één rechte weg die naar alle dorpen leidt is verdwalen nog best een uitdaging. Bij Jelle’s Plak is ruimte om de auto op het terrein te parkeren. Makkelijk met het in- of uitstappen van passagiers en het in- of uitladen van uw spullen.

Vervoer op het eiland

Fietsen, lopen, huppelen, kruipen of paardrijden; het is allemaal mogelijk. Hoe u Terschelling ook het liefst gaat verkennen, wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Fietsen huren doet u bij Haantjes Fietsenverhuur. Als u dit van te voren doet en aangeeft dat uw verblijf bij Jelle’s Plak zal zijn, ontvangt u 10% korting! Van kinderfiets tot tandem, neem een kijkje op de website om te zien welke fiets u het beste past.

Wandelen op Terschelling is een heerlijke bezigheid. Met eindeloze mogelijkheden aan paden en prachtige natuur om op te snuiven is het eiland zeer geschikt voor vervoer te voet. Op de website van Bestemming Terschelling staan een aantal routes voor u uitgewerkt. Het VVV verkoopt een wandelboekje, wie weet staat de perfecte route voor u daarin!

Activiteiten

Op Terschelling zijn een hele boel leuke activiteiten te doen, voor jong en oud. Breng een bezoek aan één van de mooie musea, zoals ‘t Behouden Huys, vol geschiedenis over Terschelling. Ga met de kinderen op piratentocht bij het Wrakkenmuseum, met een heus wrakken-speelparadijs. Of leer over de natuur van het eiland bij het Centrum voor Natuur en Landschap. Meer te weten komen over het boerenleven en kippen, kalfjes en lammetjes van heel dichtbij meemaken? Het Hooivak in Hoorn is daar de perfecte plek voor!

Lijkt het u gaaf eens op de rug van een paard door de natuur van Terschelling te bewegen? Of liever in een huifkar met paarden veilig vooraan? Bij reservering en betaling via ons bij Huifkarbedrijf Terpstra in Hoorn ontvangt u 5% korting en wordt u bovendien bij onze accommodatie opgehaald en na afloop weer teruggebracht.

In de vroege ochtend, of tegen het schemer, met een expert op pad gaan die u alles kan vertellen over wat er leeft en beweegt in de natuur van Terschelling? Boek dan een Eco Safari bij Maarten. Wie weet komt u wel een Kiekendief tegen, of ziet u ergens in de verte.

Blokarten op Terschelling en heerlijk genieten van de wind, de snelheid en het brede stand. Dat moet je echt een keer gedaan hebben. Maar er zijn meer outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld strandrijden, boogschieten, en wadkanoën. Voor meer informatie en reserveren klik hier.

Bent u geïnteresseerd in het adembenemende Unesco Werelderfgoed landschap waar Terschelling trots deel van uitmaakt? Dan is het een ultieme beleving om te gaan Wadlopen. Neem uw waterschoenen of hoge laarzen mee, en stap over de zeebodem waar een paar uur later het water weer tot aan de lippen staat. Vraag André van Jelle’s Plak naar de mogelijkheden. In het seizoen is het zelfs mogelijk heerlijke Oesters en Mosselen van het Wad mee te nemen en bij Jelle’s Plak te proeven. Verser dan dat wordt het niet!

Ook zijn er mogelijkheden om via ons wildpluktochten of een kampvuur op het strand (met of zonder accordeonmuziek) te organiseren. Laat uw wensen weten en wij denken graag mee!

Per seizoen zijn er op het eiland nog een tal van andere leuke, gezellige en vrolijke activiteiten te beleven. Neem een kijkje op de website van het VVV voor de kalender! Bent u bij ons te gast dan zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen van de actuele evenementen en activiteiten op ons prachtige eiland.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust!

Heeft u vragen, bent u benieuwd naar andere mogelijkheden of tips voor uw verblijf? Bel of mail ons gerust. Wij denken graag met u mee, en als eilanders kunnen we u vast een idee geven over al het moois dat dit prachtige eiland te bieden heeft!

Translate »